top of page
Vlg 9.png
AKTUELLT HOS OSS

Här finner du aktuella utbildningar och annat roligt som är på gång hos oss på Vlg Företagshälsa

Gå in och kika regelbundet

VLG Företagshälsa - Öppet Hus

Välkommen på Öppet Hus hos Vlg Företagshälsa 25/4

Kom och träffa oss på Vlg Företagshälsa och få en inblick i hur vi arbetar och hur vi kan vara en resurs för ditt företag för att skapa god hälsa, arbetsmiljö och arbetsglädje. 


Ta en titt på våra fina lokaler, mingla med oss och få information om våra tjänster.
Även du som befintlig kund är självklart också varmt välkommen att kika förbi och säga hej. 

 

Tid: Torsdagen 25 april, kl.15-18 (Drop-in)
Plats: Kanalvägen 1A, 5tr, Upplands Väsby 


Vi bjuder på tilltugg, mingel och goda samtal. 

Alla som besöker oss denna eftermiddag kan delta i en utlottning av en hälsoprofilbedömning inkl konditionstest (värde 2250:-).  

Varmt Välkommen till oss!

Kemiska arbetsmiljörisker -"Härdplastutbildning"

Utbildning för dig som arbetsleder eller arbetar med kemiska risker, härdplaster och allergiframkallande produkter.

Kursledare: Hans Åhman

När: Datum publiceras inom kort 

Tid: 9:00-12:00

Var: Vlg Företagshälsa, Kanalvägen 1A, 5tr.

Syfte

Ge nödvändiga kunskaper enligt föreskrift och krav om hur man hanterar, förebygger och åtgärdar arbetsmiljörisker, för en säkrare arbetsmiljö. Utbildningen innehåller ett muntligt kunskapstest. Efter utbildningen får deltagaren ett personligt intyg på genomförd utbildning.

 

Målgrupp

Alla som arbetsleder eller arbetar med kemiska risker, enligt föreskriften ska ha kunskap. HR, andra chefer är välkomna med tanke på interna rutiner och organisering av arbetet. 

Innehåll

  • Orientering om olika härdplastkomponenter

  • Riskerna med härdplastkomponenter och kemikalier

  • När ska riskbedömningar och medicinska kontroller genomföras?

  • Anpassning av arbetsplatsen

  • Utformning av instruktioner

  • Åtgärd vid olyckshändelse

  • Val av skyddsutrustning

  • Användning av skyddsutrustning.

  • Arbetsmiljölagstiftningen och regelverk

  • Hantering av härdplastkomponenter

Kostnad: 2495 kr + moms/ deltagare

Deltagare: Max 12 och minst 6 deltagare

Lagstadgade intyg - Vlg Företagshälsa.jpg

HLR med Första hjälpen

Kursledare: Erfaren och certifierad HLR-instruktör 

När: 28 maj 2024 

Tid: 09:00-12:30

Var: Vlg Företagshälsa, Kanalvägen 1A, 5tr.

Syfte

​Kursen ger grundläggande kunskaper i behandling av hjärtstopp eller annan olycka på arbetsplatsen eller i något annat sammanhang. Deltagarna lär sig utföra hjärt-lungräddning, använda hjärtstartare, hantera luftvägsstopp och utföra första hjälpen om olyckan är framme. Deltagarna får ett kompetenskort efter genomförd kurs.

 

Målgrupp

Alla är välkomna. Inga medicinska förkunskaper krävs 

Innehåll

Kursen består i huvudsak av praktisk träning med verklighetstrogna dockor och övningshjärtstartare under ledning av en erfaren instruktör. Ni kommer tillsammans öva på att bedöma medvetslöshet, andningskontroll, larma 112, Hjärt-lungräddning, använda hjärtstartare, stabilt sidoläge, redogöra för platsens olycksfallsrisker, utföra första hjälpen enligt L-ABCDE: Livsfarligt läge, Andning, Blödning, Cirkulationssvikt, Dysfunktion, Exponering.

Kursen följer Svenska HLR- rådets riktlinjer, vilket innebär att ni kan försäkra er om att ni får en kvalitetssäkrad kurs. Kursens innehåll uppfyller Arbetsmiljöverkets grundkrav om första hjälpen på arbetsplatsen enligt AFS 1999:7. Kursen följer Svenska HLR-rådets riktlinjer, vilket innebär att ni kan försäkra er om att ni får en kvalitetssäkrad kurs. 

Kostnad: 1695 + moms/ deltagare.

Deltagare: Max 10 st. 

Anmälan: Senast 10 maj

HLR.png
AFA-Vlg-Företagshälsa.jpg

Godkända utbildningssamordnare till AFA Försäkring

Boka in arbetsmiljöutbildningar och få upp till 90% rabatt i bidrag

Vlg är godkända som utbildningsanordnare för arbetsmiljöutbildning som stöds av arbetsmarknadens parter Svenskt Näringsliv, LO och PTK.

Företag och organisationer inom privat sektor, som har tecknat kollektivavtal och trygghetsförsäkring vid arbetsskada TFA för de anställda, har möjlighet att få ersättning för kostnader de har för arbetsmiljöutbildningar, utförda av Vlg.

Stödet omfattar utbildningar som riktar sig till både arbetare och tjänstemän och ska särskilt stödja gemensamma utbildningsinsatser där såväl chefer som arbetsmiljö- eller skyddsombud deltar tillsammans. Stödet är en delfinansiering av utbildningskostnaden och gäller för utbildningar som genomförs före den 30 juni 2024. 

Vlg satsar nu på utökade utbildningar inom arbetsmiljö!

I utmanande tider är en god arbetsmiljö, sammanhang, delaktighet, stöd och att inte tappa bort arbetsglädjen viktigare än någonsin. Hos många företag finns ett stort behov av att fokusera på arbetsmiljön i syfte att förebygga ohälsa och skapa en hållbar organisation.

Vi har nu förstärkt vårt team med ytterligare kompetenser och erbjuder utbildningar 1-3 dagar, såväl fysiskt som digitalt, t.ex. i BAM, SAM och OSA. Vi kommer att genomföra öppna kurser samt skräddarsy företagsförlagda kurser efter era behov.

bottom of page